Despre voluntariat

Înainte de toate, aceste câteva detalii ți-ar putea fi utile

Despre Evenimentele Noastre

Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare (LSAC) organizează anual o serie de evenimente și concursuri interesante.

Scopul nostru este de a arăta lumii că putem să ne distrăm și să fim productivi lucrând în echipă și interacționând nu doar prin mediile de socializare, ci și "face to face", sprijinindu-ne membrii și alte asociații la nevoie.

Cel mai cunoscut eveniment al nostru fiind IT Marathon care este destinat atât liceenilor din anii terminali, cât și studenților pasionați de misterele codurilor.

Ce este voluntariatul?

Dacă ar trebui să descriem în doar câteva cuvinte voluntariatul și cum îi face acesta pe voluntari să se simtă, am spune: utili, împliniți, apreciați.

Voluntariatul poate fi definit ca “job al sufletului”, un fel de “a-ți dona timpul” pentru a realiza lucruri ce, deși poate nesemnificative pe moment, sunt atât de importante pentru dezvoltarea personală și pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Voluntariatul te responsabilizează, te învaţă cum să îţi gestionezi timpul, te ajută să dobândești anumite competențe care îți vor fi folositoare atât în relația cu cei din jurul tău, cât şi la facultate sau chiar la locul de muncă.

Atunci când eşti voluntar trebuie să reușești să dedici un anumit interval de timp organizaţiei din care faci parte, trebuie să poți lucra în echipă, trebuie să ajuţi la soluţionarea a tot felul de probleme, să contribui la un anumit proiect de la început până la final, ceea ce înseamnă că trebuie să fii organizat şi responsabil și să reușești să gestionezi cum trebuie sarcinile care îți revin. Așadar, a fi voluntar înseamnă să vrei să devii mai bun, să te autodepășești, să socializezi și să ajuți, să elimini monotonia din viața ta, să fii responsabil.

Nouă, voluntarilor LSAC, ne place să ne considerăm o familie, mereu acolo să sărim în ajutor, chiar și cu un sfat, cu o vorbă bună sau cu o simplă îmbrățișare. Prin urmare, voluntariatul nu este doar despre “ a fi dedicat unei anumite cauze” sau “a lupta pentru a lăsa ceva bun în urma ta”, ci și despre oamenii pe care îi cunoști, oameni cu care vei ajunge să muncești din greu pentru a vă atinge scopurile comune, prietenii pe care ți-i faci și la care chiar ajungi să ții ca la o a doua familie.

Cum poți fi voluntar?

Pentru acest lucru trebuie doar să urmezi câțiva pași simplii.

Un prim pas ar fi să iei legătura cu noi sau să te înscrii completând un formular. Urmând apoi să te chemăm la o mică discuție care ne va ajuta să te cunoaștem mai bine, să iți cunoaștem intențiile și gândurile, dar în același timp să ne cunoști și tu pe noi.

Apoi vei fi contactat de noi pentru a primi un răspuns. Și în cele din urmă, după decizia făcută, dacă vei fi acceptat o să faci parte din familia noastră, vei fi sprijinit în activitațile la care te vei implica și restul le vei descoperi singur pe parcurs.

Responsabilitățile unui voluntar

Desigur că această poziție vine și cu niște cerințe pe langă beneficii.

Un voluntar care își merită titlul trebuie să se implice, să fie înțelegător și răbdător cu ceilalți, să își ducă la bun sfârșit sarcinile ce îi vor fi date și care nu presupun de obicei mare lucru, deoarece vor fi împărțite și cu ceilalți în așa fel încât să se lucreze ca într-o echipă.

Pentru ca toate să decurgă cum se cuvine, voluntarii trebuie să fie open-mind și să învețe să asculte atunci când cineva vorbește așa cum, la rândul lor, să poată fi ascultați de ceilalți. De asemenea, orice idee este bine primită, dar va fi procesată și adaptată, dacă este cazul, înainte de a se pune în aplicare.

Membrii de onoare

O parte din persoanele dragi nouă, care s-au implicat trup și suflet pentru bunăstarea asociației.

Păreri despre noi

Bianca Draganescu

Aprilie 24, 2020

Mi-am dorit încă de anul trecut înainte de a intra la AC să mă bag în ligă pt că mi se părea foarte interesantă treaba cu activitățile, cu teambuilding-urile și simpla idee de a îți face prieteni noi, și odată ce am intrat în ligă nu am fost dezamăgită mai deloc. Adică, mi-a plăcut cum m-am împrietenit cu o parte din persoane, ce-i drept mai mult cu cei din an cu mine și felul în care am interacționat în diferite activități, aș putea zice că e totul okay.

Diana Pericică

Aprilie 25, 2020

Eu sunt abia în anul 1, dar mi s-a părut ca în aceste câteva luni în care am putut sa ne desfășuram activitatea, am reușit sa facem destul de multe. Am văzut ca pe semestrul 2 erau programate și mai multe evenimente, dar deocamdată suntem într-o situație mai trista. Am reușit să-mi fac prieteni in liga, să-mi fac amintiri frumoase, iar pe viitor poate ma voi implica și mai mult în activitățile pe care liga le va propune. Îmi place mult ca suntem uniți și ne ajutam între noi, formam o familie. Cred ca suntem în stare sa facem și mai multe proiecte frumoase împreună și cu siguranță vom face asta în viitor. Abia aștept sa ne revedem! Hope for better days!

Anonim

Aprilie 25, 2020

Atmosferă placută, prieteni buni și lucru în echipă. Nu aș putea descrie doar în cateva cuvinte cum este în asociație, dar pot spune sigur că e diferit în sensul bun. Merită să veniți în liga noastră.

Ioana Știrbu

Aprilie 26, 2020

Deci, cu alte cuvinte, acum mi-am adus aminte și singurul lucru pe care pot să îl spun și mi se pare cel mai potrivit este că pt mine LSAC este familie. La fel ca orice familie, cu urcușuri și coborâșuri. Iar legat de activitățile care au fost pana în acest moment nu cred că are rost să spun ceva, deoarece se poate vedea ce părere am despre activitățile noastre numai prin faptul că am participat la ele. Iar ca în orice proiect (evenimente) de fiecare dată există "se poate mai bine", deoarece așa suntem noi concepuți ca oameni pe modul că dacă aș fi făcut așa, poate ar fi venit mai multă lume sau dacă aș fi avut mai mulți sponsori ar fi fost mai multe premii etc.

Ionut Sopon

Aprilie 27, 2020

Hello there :)) Presupunand ca ati urmărit Cernobyl, voi evalua activitatea de pana acum a Ligii cu un "3.6 Roentgen, not great, not terrible" :))) Meme aside, consider ca ceea ce s-a făcut pana acum și determinarea pe care o afișează atat voluntarii, cât și șefii de departamente, sunt lucruri cu care ne putem lauda. După cum s-a m-ai spus și în cadrul altor întâlniri, ar fi indicat sa facem posibila o mai buna ... integrare a voluntarilor pentru a se simti cu adevarat ca o familie mare si unita. In rest, LSAC is the best! :)))

Faustina Paulet

Aprilie 27, 2020

Încă de la primul contact pe care l-am avut cu cei din liga LSAC mi-am dat seama că îmi doresc să fac parte din această mare familie. Am întâlnit oameni deschiși, prietenoși, mereu cu zâmbetul pe buze și dornici de a da o mână de ajutor. Mă bucur că fac parte din acest grup și sper să reușesc să mă implic cât mai mult în cadrul acestei ligi deoarece după fiecare activitate am rămas cu amintiri frumoase la care mereu mă voi gândi cu drag.


Citeste mai mult