Au început înscrierile la IT Marathon!
Publicat de Administrator

Evenimentul se află la a VII-a ediție. Detalii pe itmarathon.lsaciasi.ro.

În 2018 Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare organizează competiţia ‘’IT Marathon’’, eveniment ce se adresează tuturor studenţilor şi elevilor pasionaţi de tehnologie din toată țara. Concursul, aflat la a VII-a ediție, a crescut în fiecare an ca număr de participanți și ca număr de secțiuni, anul trecut fiind extins la nivel naţional. Aceasta cuprinde o serie de prezentări, provocări și concursuri ce vizează diferite domenii din sfera IT prin intermediul cărora se vor evidenția abilități, aptitudini, respectiv dezvoltarea personală ale participanților.

Secțiunile

Secțiunile din cadrul concursului “IT Marathon” se desfășoară sub forma unui maraton de 12 ore pentru fiecare nișă, acestea fiind:

  • Desktop Applications
  • Web Development
  • Mobile Apps,
  • “Do IT Yourself”
  • Design
Pe lângă domeniile menționate, evenimentul cuprinde și o categorie destinată elevilor de liceu, Junior Dev, unde acestora le sunt stimulate creativitatea, gândirea logică și competitivitatea.

Modul de lucru și premiile

Participanții vor lucra individual sau în echipe de două persoane (cu excepția Junior, unde se participa individual). Aceștia trebuie să răspundă unei teme propuse de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare, pe care vor trebui să o abordeze într-un mod cât mai inovativ. Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din reprezentanţi ai companiilor partenere, dar şi ai facultăţii, ce urmăresc originalitatea şi calitatea soluţiilor.

De asemenea, în perioada în care se va ţine concursul, vor avea loc prezentări ale reprezentanţilor partenerilor noştri. În cadrul prezentărilor invităm companiile de IT la workshop-uri și amenajări de stand-uri, unde studenții pot afla noi informații atât despre ofertele de pe piața muncii cât și despre ultimele tehnologii utilizate în dezvoltarea produselor sau serviciilor oferite.

Un concurs cu tradiție

Prima ediţie a acestui concurs a avut loc în anul 2012, ajungând anul acesta la a VII-a ediţie. Concursul a crescut în anvergură de la an la an, lucru care se poate observa din evoluţia numărului de participanţi, în prima ediţie fiind în număr de 28 şi crescând până la 135 în ediţia din 2017.