Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Iaşi

Despre admitere

Cum mă înscriu la concursul de admitere?

Pentru a te înscrie la concursul de admitere trebuie să depui dosarul cu actele necesare (copii diplomă de Bacalaureat, foaie matricolă, certificat de naștere, carte de identitate, cerere) la sediul Facultății de Automatică și Calculatoare. De asemenea, trebuie plătită o taxa de înscriere: online (dacă se poate) sau fizic, la biroul de taxe al facultății.

Pe tot parcursul perioadei de înscrieri, la facultate vor fi voluntari care vă vor ajuta cu verificarea dosarului și cu indicații pentru completarea acestuia (dacă este cazul).

Unde și cum se va desfășura examenul de admitere?

Examenul de admitere va avea loc la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În ziua examenului trebuie să vă prezentați la facultate cu 30 de minute înainte de începerea probei pentru a vă ocupa locul în sală. Examenul reprezintă un test grilă cu subiecte, la alegere, de matematică sau informatică (puteți găsi modele pe site-ul facultătii.). Testul grilă conține 25 de întrebări, iar timpul alocat pentru rezolvare este de 3 ore.

Când aflu rezultatele?

Afișarea rezultatelor și repartizarea candidaților vor fi postate pe pagina Facultății de Automatică și Calculatoare, conform calendarului de la adresa https://ac.tuiasi.ro/admitere/licenta. Tot aici găsiți și informații referitoare la metodele de repartizare și calcularea mediei de admitere.

Am fost admis. Ce trebuie să mai fac?

Super! Mai este doar un pas pentru a deveni student la facultatea la care ai visat. Odată admis, trebuie să completezi dosarul depus pentru admitere cu actele în original, iar ultimul lucru ce rămâne de făcut este acceptarea noului tău statut, acela de student.

Despre viaţa de student

Perioada studenției este cea mai frumoasă și importantă din viața unui om, fiind plină de diverse evenimente care își vor pune amprenta asupra personalității viitorului adult. Tocmai te pregătești să scrii un nou capitol în cartea vieții și să începi un nou drum.

Se spune că odată cu înaintarea în vârsta , copilul de azi devine adultul de mâine. Acest nou statut capătă o nouăamploare în perioada facultății, mai ales datorită faptului că, în sfârșit, dorințele se îndeplinesc: studenții sunt independenți.

Unde voi locui în perioada studenției?

În campusul Tudor Vladimirescu – un mic oraș în care trăiesc 8000 de studenți. Studenții de la Facultatea de la Automatică și Calculatoare pot opta pentru unul dintre căminele T2 și T19, ambele fiind renovate recent. Viața de student este adesea asociată cu locuitul în cămin, unde distracția este "la înălțime". Nu există noapte în care să nu se organizeze vreo petrecere, în minim o camera de cămin, care ține până a două zi, dar care se prelungește adesea pentru mai multe zile.

Căminul este locul care dă naștere celor mai frumoase prietenii, dar și celor mai frumoase amintiri. Ar fi păcat să pierzi o astfel de șansă!

Cum mă voi descurca cu mâncarea?

În campus sunt numeroase localuri unde poți merge să mănânci ce îți place, însă ce e studenția fără mâncarea de la cantină? La cantină găsești multe feluri de mâncare, o mâncare gustoasă ce este pe placul studenților și are și un preț accesibil. Chiar dacă mulți dintre studenți nu duc lipsa de bani, se pare că a devenit un trend mâncatul clasicei felii de pâine cu zacuscă, margarină sau cu pate.Cele mai frumoase sunt zilele în care se primesc pachetele pline de mâncare, pe care părinții le-au pregătit cu mare grijă și cu multă dragoste. Acesta este momentul în care toți prietenii căminiști se adună în camera fericitului pentru a împărțimâncareade acasă.

Cum îmi pot petrece timpul de student într-un mod eficient?

Unul dintre cele mai frumoase lucruri din perioada studenției îl constituie voluntariatul, așa că noi vă încurajăm să vă înscrieți în LSAC (https://www.facebook.com/lsac.is). Voluntariatul într-o astfel de asociație te ajută să îți faci prieteni noi și să trăiești cele mai bune momente din viața ta de student. Beneficiile nu se opresc aici, iar participarea activă în cadrul acestei asociații te va ajuta să te dezvolți atât pe plan personal(vorbit liber în public, lucru în echipă, comunicare), cât și pe plan profesional (discuții și sfaturi pentru angajare, perspective de viitor etc.).

Ce spun studentii de la AC despre admitere si viata de student

Ștefan Enache

Anul II - CTI

Fiecare dintre noi suntem puși în ipostaza de a alege, fie că e vorba de facultate, de prieteni sau alte lucruri. Povestea mea la Facultatea de Automatica și Calculatoare are un început mai neobișnuit, deoarece nu eram sigur pe ceea ce îmi doresc să fac după terminarea liceului. Eram în clasa a11 a și aveam două opțiuni total diferite: medicina (domeniu umanist) și informatica (domeniu IT). Știam că ambele sunt de viitor, dar și că ambele sunt suficient de grele și nu îmi doream să ajung în ipostaza de a nu face față. Am ales să urmez cea de-a doua opțiune, și anume AC-ul. Eram conștient de concurența care era suficient de mare, fiind necesară departajarea printr-o probă scrisă.

Am ales să dau la matematică, deoarece eram ușor mai familiarizat cu tipurile de exerciții și aveam încredere că voi intra la această facultate “de viitor”. Am început să mă pregătesc pentru admitere - primul pas a fost să fac cât mai multe variante de bacalaureat (M1), iar printre acestea să strecor și câteva exerciții pentru admitere. După ce primul examen a trecut, simțeam presiunea pe care o ridica admiterea, teama că vor fi exerciții foarte grele, având în vedere că erau în jur 1300 candidați pe aproape 300 de locuri. Așadar, ceea ce trebuia să fac era să lucrez și mai mult și să fiu cât mai concentrat pentru a nu da greș. Zilele treceau, admiterea se apropia, iar eu eram din ce în ce mai stresat de gândul că nu voi ajunge unde mi-am propus. Ziua admiterii a fost o zi foarte scurtă, proba a început la ora 9 și s-a terminat în jur de 12. Din acest moment a început panica… mă întrebam: dacă răspunsurile sunt cele corecte, dacă mi-am completat numele (sunt lucruri pe care nu le mai conștientizezi atunci când ești sub presiune). Exercițiile au fost mai ușoare decât mă așteptam și iată-mă acum, student în anul 2 la AC.

Am doar 2 sfaturi pentru voi:

  1. La AC nu o să aveți viața ușoară, deci puneți mâna și învățați!
  2. După admitere și bac, sesiunea o să pară un mare monstru. Va fi greu, de aceea vă îndemn să legați prietenii și să cereți ajutor ori de câte ori aveți nevoie. Sigur o să fie cineva dornic să vă ajute, indiferent că e un coleg de grupă, un profesor sau chiar un voluntar din cadrul ligii.

Succes viitorule student!

Bianca Drăgănescu

Anul II - CTI

Experiența mea cu admiterea a fost, sinceră să fiu, una din cele mai frumoase experiențe trăite până acum. Mi-am dorit încă din clasa a XI-a să dau la AC, așa că mi-am dat toată silința să îmi îndeplinesc visul. M-am pregătit pe parcursul clasei a XII-a pentru admitere în paralel cu pregătirea pentru bacalaureat, însă m-am descurcat destul de bine, zic eu.

Experiența cu admiterea a fost puțin stresantă, îmi era frică să nu greșesc din simplă neatenție la grile. Totuși, cu puțină atenție și concentrare, sunt sigură că oricine poate trece de acest test. Am fost încrezătoare când am ajuns la facultate, la examenul mult așteptat, uitându-mă la persoanele din jurul meu, gândindu-mă că ei vor fi colegii mei din toamnă, lucru ce m-a ajutatsă nu fiu acaparată de emoții. Timpul de așteptare până la afișarea rezultatelor a fost cea mai stresantă parte. Mi-am făcut tot felul de scenarii, însa am încercat să rămân calmă și să gândesc pozitiv în continuare. Contextul în care am aflat rezultatul a fost unul puțin amuzant. Eram prin oraș, ca orice adolescent care scapă de toate examenele și vrea să se bucure de vacanță, împreuna cu prietenii mei și stăteam numai cu telefonul în mână dând refresh la pagina facultății cu speranța că rezultatele vor apărea din secundă în secundă - până în clipa în care chiar au fost afișate. Mi-a fost frică să mă uit inițial, însă n-o să uit ziua aceea niciodată. Eram extrem de entuziasmată și de fericită când am văzut că am intrat acolo unde mi-am dorit.

Pe viitorii boboci îi încurajez să muncească din răsputeri pentru visul lor, să nu renunțe și să continue să lupte până în ultima zi cu gândul că vor obține ceea ce și-au dorit de la început. Admiterea nu este așa de speriat pe cât avem noi impresia. Nu este un lucru imposibil și sunt sigură că veți putea trece cu bine peste acest obstacol și că ne vom întâlni în toamnă.

Arina Azamfirei

Anul II - CTI

Gândul la examenul de admitere poate fi apăsător, deoarece la sfârșitul acestuia poți fi admis sau nu. Din proprie experiență, pot spune că, dacă te-ai pregătit din timp și ai dat mare atenție visului tău, a te îngrijora în permanență nu este o soluție. Ai încredere în tine, în ceea ce poți și vei reuși! Totuși, pregătește o variantă de rezervă. Cine știe? Poate se va dovedi a fi cea care ți se potrivește de fapt. Personal am fost printre aplicanții de acum 2 ani care au reușit să dea admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași, fizic.

Totul a fost bine organizat, iar profesorii mereu dispuși să răspundă întrebărilor tuturor, indiferent de tipul acestora. Așa că, să nu vă fie frică să întrebați ceva gândindu-vă că întrebarea voastră poate părea una stupidă. În ceea ce privește dificultatea subiectului de admitere, consider că o persoană care a lucrat cu seriozitate în liceu și a dat atenție modelelor și tipurilor de exerciții propuse, sau date în anii anteriori, nu va întâmpina vreo problemă. După cum am spus, totul a fost foarte bine organizat, inclusiv site-ul de admitere unde rezultatele au fost publicate imediat, iar actualizarea datelor și a studenților admiși făcută în permanență, astfel încât cei de pe listele de așteptare au fost scutiți de un stres în plus.

Mult succes tuturor la admitere! Aveți încredere în voi!

Ioana Știrbu

Anul III - IS

Eu am dat admiterea în t4 la rectorat, a fost ceva nou pentru mine, deoarece era prima dată când eram într-un amfiteatru, dar nu a fost un motiv din cauza căruia să nu mă pot concentra.

Am niște sfaturi pentru voi rezultate în urma a ceea ce am greșit eu și nu aș dori să li se întâmple și altora:

  • Fiți calmi, nu vă panicați sau grăbiți la rezolvarea unui exercițiu.
  • Scrieți ordonat, deoarece veți avea voie doar cu 2 ciorne, să aveți tot timpul la voi.
  • Nu vă grăbiți să încercuiți de la început răspunsurile, pentru că în momentul verificării e posibil să schimbați răspunsul, eu una acolo am greșit, dar să urmăriți și cu atenție la ce întrebare completați ca să nu încurcați întrebările între ele.

Sperăm că v-am trezit interesul pentru viața de student spre care urmează să vă îndreptați și vă dorim mult succes la Bacalaureat și la Admitere! :))